2011. december 6., kedd

December 21. Mű-Hely karácsony sokmindenkivel!

Nagyterem 19:30:
REGÉLŐ FEHÉR TÁLTOS DOBCSAPAT, utána SZIRTES EDINA "MÓKUS" Tao Te King műsora, amely a MÜPÁ-ban lett bemutatva szeptemberben. Aztán Mókus zenekara, a FABULA RASA, az ország egyik legjobb világzenei csapata következik, majd SÜVEG MÁRK - LANTOS ZOLTÁN - ZÁVADA PÉTER, AKKEZDET PHIAI szövegelői másképpen mutatják be, miről is szól az ő költészetük.




Ők már voltak a Mű-Hely vendégei, akkor Szőke Szabolccsal röpítettek el minket teljesen új tartalmak földjére, amikor is az előadók és a közönség is alig tudott megszólalni a döbbenettől, hogy ebben a közegben milyen koncentrált és erős az ő költészetük.
Erről itt egy videó:




Ezt követően lazításként a bámulatos sebességgel felfutó HYPERNOMAD, akit ÁGOSTON BÉLA, a legnyitottabb és tehetségesebb multi-instrumentalista kísér. Őt leginkább a Zubolyból ismerhetjük, de számos helyen találkozhattunk már zenéjével.

Kisterem:
ELEKTRÓDA: ez egy igen pszichedelikus zene igazán faluról. Tagjai tapasztalt zenészek, akik a zenefolyamatokban otthonosan mozognak és mozgatják a hallgatót.
Utána PÁVEL NORBI, aki a Mű-Hely esték és az egész világ hang drum-osa, barátaival zenél a színpadon, hegedű, didgeridoo, cselló, és számos hangszeres társaságában. Tavaly is ők tették meghitté a karácsonyi estünket, és nagyon-nagyon jó volt.





Télikert: "Zene a Táncnak"
Az IMPRO JAM TÁNCMŰHELY és az AKROKOMMANDÓ táncosai főleg improvizatív kontakt tánccal emelik az estet még élőbbé. Itt a hang mozdulattá formálódik, a rögtönzés kapcsolatot hoz létre a mozgás, a tánc, és a másik ember között.

Chill: "Zene a Zenének"
AURA, CANARRO és az est zenészei itt tartják a szokásos jam session-üket, ami mégis szokatlan élményt nyújt.

Közben VINCZE GÉZA és a MOME hallgatói állítanak ki, teszik különlegessé a helyszín atmoszféráját.


A Mű-Hely estek szlogenje, "Alkotni és befogadni!" – szóval gyertek és tegyétek pont ezt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése